Leefblindsessies

(Klik op Behandelingen voor een overzicht van alle behandelingen).

Waarom kun je je doelen vaak niet bereiken?

Hoe komt het dat je de prachtige ideeën die je als beelden in je hoofd ziet soms wel en heel vaak niet kunt realiseren, manifesteren of “waar” maken?

Je kunt je allerlei dingen voorstellen die je wilt doen of maken, maar als het op de uitvoering ervan aankomt, laat je het afweten. En dat terwijl je die dingen vaak met heel je hart wenst.

Het probleem is dat jouw brein zich er meestal mee bemoeit. Die intrigerende babbelbox, waarin alles opgeslagen ligt wat je in je leven hebt ervaren aan angst, pijn en ellende, brengt chaotische signalen van angst, opwinding, zelftwijfel en innerlijke dialogen op gang. Deze verschijnselen noemt men “door ervaring wijs geworden”, maar het is meer een audiotape op de repeteerknop:

Dat kun je niet, daar ben je te klein voor.

Mag dat wel? Zou ik toestemming moeten vragen?

Kost dat niet teveel?

Als dat maar goed gaat. Dat lukt je toch nooit.

Ik heb dat nog nooit eerder gedaan.

Wat denken anderen hier van?

En…………………………..…….…….…….nog een miljoen andere argumenten.

Wellicht heb je de tape ingesproken op basis van eigen onvervulde wensen en verlangens, maar weet je dat niet meer. De herinnering daaraan ligt allang op de opbergzolder van het onbewuste. Toch wordt dit alles te pas en te onpas weer opgerakeld, waardoor de angst je, net als toen “weer” om het hart slaat.  Je bent al uitgeput voordat je begint, en dat is letterlijk zo.

Oude angst en pijn werken dan als een rem op je leven. Ingedeukte emoties zijn een zaak van het hart.

Met de spiertestmethodes die ik gebruik hebben we een prachtig instrument in handen om die oude deuken op te sporen en glad te strijken. Door de verbale taal te omzeilen, kun je beter in contact komen met de gegevens die in de onbewuste “databank” liggen opgeslagen. Deze gegevens bepalen veel van je dagelijks doen en laten. Er worden storingen opgezocht en er wordt weer balans gebracht op alle niveaus.

We kunnen misschien niet alle rimpels en deuken gladstrijken, er is zoveel gebeurd en de babbelbox heeft veel vastgeroeste overtuigingen, maar die oude rimpels en deuken die eerst pijn deden, veranderen door de behandelingen in alleen nog maar herinneringen aan alles wat je in je leven hebt meegemaakt en waargemaakt. Alles heeft sporen nagelaten, maar de pijn is weg.

Als het hart en brein met elkaar synchroon zijn, verandert angst in geluk, onverschilligheid in zorgzaamheid en haat in liefde.

Reacties zijn gesloten.