Ervaringsverhalen

Ervaringsverhaal oud client  en cursist:

Hallo Ria,
Bij deze zeg ik de afspraak voor volgende week af. Ik ga een paar dagen weg met mijn nieuwe liefde J. Ik ga ook even geen nieuwe afspraak maken, weet even niet waar ik aan moet werken. Het voelt alsof het goed is zoals het is en dat de dingen zich vanzelf wel laten zien. Als zich opnieuw iets voordoet, weet ik je zeker weer te vinden. Voor zover dank ik je voor alle aandacht en steun in de weg die je met me hebt gelopen.  Het heeft me goed gedaan, me lichter gemaakt, me dichter bij mezelf gebracht, mijn boosheid opgeruimd, me liefdevoller gemaakt. Dingen testen doe ik nog dagelijks. Sinds deze week zijn er geen onderliggende emoties meer die ik mag opruimen. Zou het toch ophouden?
Heel veel liefs en succes met je werk dat heel waardevol is.

Klacht Overreactie inenting:

Naam Daan, 1 jaar oud. Klacht: overreactie op inenting met DKTP, daardoor hoge koorts 39 graden) en 1 dag voor hij zijn derde inenting kreeg naar Ria Jekautz, Wilhelminalaan 1 te Susteren geweest. algemene balans via Kinesiologie, daarnaast behandeling via Jimmy Scott en afsluitend me NAET handeling: DKTP. Ik heb zelf Daan’s rug gewreven en één puntje getikt voor de inenting en na de inenting. Afgesproken was om na de inentingen terug te komen, mochten zich nog problemen voordoen. Er was geen tweede behandeling nodig.

Klacht emotie eten: 

Beste Ria, Afgelopen maand heb ik deelgenomen aan de avond EFT en gewicht! Deze avond heb ik als erg positief ervaren, jij brengt het met afwisselend humor en serieus. Dit is een fijne manier om open over jezelf te praten en aan het werk te zijn. Ik kan je laten weten dat mijn fixatie op chocolade verleden tijd is. Onvoorstelbaar wat je kunt bewerkstelligen in zo’n korte tijd. Mijn complimenten aan jouw adres en een aanrader voor vele in mijn omgeving. Binnenkort ben ik weer van de partij, ik ben er natuurlijk nog niet mbt mijn gewicht en mijn eetpatroon.

Klacht Slaapproblemen en moeite met loslaten:

Hoi Ria, ik ben een paar keer bij jou geweest en ik zou misschien nog eens komen, maar bij deze wil ik even melden dat ik geen nieuwe afspraak meer maak. Je hebt me goed geholpen, het gaat beter met me. Soms is het tijd om te stoppen met therapieën etc. Ik ben al een tijdje klaar bij de psycholoog en wil nu even gewoon ‘leven’ en doen i.p.v. te veel met dingen bezig zijn. Ik wil je bedanken voor de keren dat ik langs ben geweest.

Klacht Darmklachten/angst voor honden:

Het gaat de laatste maanden erg goed met me, zowel qua lijf als de hondenangst. Ik heb vorige week tijdens een avondwandeling een ’test’ doorstaan toen in het donker, in het veld een hond op me af gerend kwam, blaffend en grommend. En ik heb hem kunnen stoppen door hem ’toe te brullen’ (ga terug, terug naar je baas)…was spannend, maar ik voelde me erg trots dat ik het zo heb gedaan!
Ik voel daarom ook geen noodzaak of aanleiding meer om te komen. Ik wil je heel hartelijk bedanken voor je fijne behandelingen en goede hulp! Mocht ik in de loop van het jaar wel weer een noodzaak voelen om te komen, dan mail ik je! Ik wens je alle goeds toe en veel liefs.

Klacht Allergie/hooikoorts:

Al jarenlang last van allergien/hooikoorts. In Juni 2010 naar Ria Jekautz, Wilhelminalaan 1 in Susteren geweest. Behandeling via NAET en Wayne Topping, Na de eerste behandeling was de allergie/hooikoorts al minder. Thuis zelf puntjes getikt (Jimmy Scott). Na 3 behandelingen bij Ria heb ik vrijwel geen last meer gehand van allergie/hooikoorts. Dit was de eerste zomer dat ik dan ook echt van het weer kon genieten, zonder zakdoekjes en medicijnen. Via de reguliere geneeskunde/huisarts zo’n beetje alle hooikoortsmedicijnen geprobeerd, maar zonder het effect dat Ria heeft  behaald met de alternatieve therapie. Momenteel geen last van allergie of hooikoorts.

Klacht Stress over geven van training:

Beste mevrouw Jekautz,
Ik wilde u nog even bedanken voor de korte eft-sessie die ik van u ontving tijdens de gezonde inloopdag in Centrum spiraal. Ik was toen ontzettend nerveus voor een werkconferentie die ik een paar dagen later ging begeleiden en kon er in mijn hoofd niet meer van loskomen, Uw sessie heeft me heel erg geholpen: devolgende dag was ik jarig en ik heb mijn verjaardag heel ontspannen kunnen meemaken. De werkconferentie zelf is super goed verlopen., het team was erg geïnspireerd en enthousiast. Een mens lijdt toch het meest…..!
Nogmaals heel veel dank voor uw hulp, het was echt een geschenk toen.

Klacht Emotie eten:

Speculaasverhaal:
Vlak voor de EFT-avond over emotie-eten begon, belde Ria me en vroeg of ze me gezegd had, dat ik iets mee moest brengen dat voor mij onweerstaanbaar was tijdens een emo-eetaanval.
Daar overviel ze me nogal mee, want de ene keer heb ik trek in zoet, de andere keer in pittig of hartig. Bovendien probeer ik de dingen die ik niet kan laten staan zo weinig mogelijk in huis te hebben. Maar goed, ik had nog speculaas en nam een deelpakje mee naar de avond.
Ria vroeg ons om de verpakking open te maken en 1 koekje/snoepje te pakken. Eén? Ik pakte er twee, want op 1 been kun je niet staan 😉
Ik rook aan mijn speculaasjes en legde ze op mijn bovenbeen, anders zou de verleiding om ze op te eten bij mijn kopje thee misschien wel te groot worden.
Gaandeweg de avond lukte het me, om van mijn koekjes af te blijven.
We werkten de hele avond aan alle aspecten van emo-eten en de veronderstellingen die er achter zitten (o.a. mijn neiging om meteen twee koekjes tegelijk te pakken).
Hoe verder de avond, hoe makkelijker het was om mijn speculaasjes te weerstaan. Aan het eind van de avond vroeg Ria me, een hap van een speculaasje te nemen. Ik geloofde niet wat ik proefde: het speculaasje smaakte naar karton. Weer thuis heb ik de speculaasjes in de koektrommel gestopt en er verder niet meer naar omgekeken. Wat een ongelooflijk resultaat.
Nog tweehonderd verslavingen te gaan, gelukkig gaat Ria nog even door met haar fasterEFT-avonden!

Gelukkig hoef je niet alle verslavingen een voor een weg te tikken, maar leer je er ook technieken om met de stressaanvallen om te gaan, Ria.

Klacht Extreme hooikoorts en  voedingsallergien:

Graag wil ik mijn ervaringsverhaal met jullie delen.
Ik was extreem allergisch voor pollen, bomen, grassen, bloemen, en veel voedingsmiddelen (o.a. veel van de basics, tomaten, eieren, granen).
Dit had tot gevolg dat ik in de maanden maart tot en met juli zo’n heftige klachten had (astma, gezwollen ogen, jeuk, uitslag) dat ik niet naar buiten kon en een heel streng dieet moest volgen.
Nadat ik de site www.allergie-weg.nl had gelezen, ben ik mij gaan verdiepen in NAET. Ik ben via jullie site terecht gekomen bij Ria Jekautz in Sittard (nu Susteren). Met een combinatie van NAET, EFT, en Kinesiologie heeft zij mij behandeld. Ik kan nu sinds twee jaren weer buiten in de maanden maart – juli zonder allergie klachten. Ik kon het de eerste tijd werkelijk niet geloven omdat ik 20 jaren lang alles had geprobeerd om er van af te komen en niets hielp. Ik moet vast stellen dat NAET helpt. Ik heb de behandelingen voor de basics en de pollen inmiddels gehad en wordt nu behandeld voor de voedingsmiddelen waar ik slecht op reageer. Op de voedingsmiddelen waar ik al voor behandeld ben, reageer ik niet meer. Dat betekent dat ik veel meer kan eten zonder vervelende reacties (uitslag, buikpijn). Ik voel mij meer fit en gezond dan ik mij in de laatste 20 jaren heb gevoeld. Mijn algehele weerstand is beter en allerlei andere kleine klachten die ik had, verdwijnen ook (o.a. menstruatieklachten, vergroeide teennagels).
Ria Jekautz is een deskundige vrouw, zeer down to earth. Ik ben heel erg tevreden over haar. Ik ben haar heel dankbaar voor de verbeteringen in mijn gezondheid die zij teweeg heeft gebracht.

Klacht Baby met atopisch eczeem, buikkrampen, koemelkallergie en hondenallergie:

Baby Lesley had al vanaf haar geboorte last van atopisch eczeem. Ze kreeg er ook nog berg bij (Seborroïsch eczeem). Van alles geprobeerd: zalf, creme, zijden kleertjes. Het hielp niet echt. Toen kreeg ze ook nog eens buikkrampjes erbij. Koemelkallergie, hondenallergie en de DKTP-prik bleken grote boosdoeners te zijn.
Op het moment kan ze heel erg veel eten en drinken, en van de verzorgingsproducten kan ze ook al weer meer verdragen vaak maar 1x per week, maar dat is niet erg, wisselen we gewoon af. Als we een feestje hebben kan ze gewoon meedoen net als de rest en hoeven we niet meer op iedere tel te letten. Van sommige dingen weet je op een gegeven moment gewoon dat ze daar waarschijnlijk wat uitslag van zal krijgen als ze dat eet of drinkt of gebruikt. En van andere dingen is het gewoon beetje bij beetje uitproberen en kijken hoe ze reageert. Ik neem ook steeds nieuwe en oude dingen mee naar Ria (Lesley’s therapeut) om te kijken of ze vooruitgaat en of ze van bepaalde dingen alweer wat meer mag hebben.
Ria is een heel goede NAET therapeute en ze legt ook alles duidelijk uit, zo weet je waar je aan begint en hoe het allemaal in zijn werk gaat. Ze is eerlijk en verteld ook erbij dat het langzaam gaat en dat het afhankelijk is van de allergieën etc. Dat je niet meteen wonderen moet verwachten is voor ons logisch, maar voor veel mensen niet, waardoor ze de moed opgeven en ermee stoppen. Dat is echt zonde. NAET werkt echt, we begrijpen soms niet hoe, maar het werkt gewoon en dat is het belangrijkste. Zelf ben ik begin februari ook begonnen met NAET.

Klacht vocht spataders, bekkenklachten zwangerschap:

Tijdens zwangerschap doorverwezen naar Ria Jekautz via verloskundige i.v.m. vocht vasthouden in de benen/ spataderen en beginnende bekken- en rugklachten.

Met name de vochtproblemen en de spataderen zijn aanzienlijk verminderd door de massage, tevens ontspannend! Even tijd voor jezelf, en aandacht voor je lichaam/geest.
Rug en bekken klachten bleven aanhouden (terugkeren) maar dit kwam ook doordat de zwangerschap vorderde en mijn buik behoorlijk groeide waardoor bewegen toch lastiger werd. Ook wel weer heel ontspannend en zeker aan te raden!

Ook zeer veel zorg en aandacht door Ria, goede uitleg, tips en adviezen!
Nu 1 x bij Ria geweest met mijn inmiddels geboren dochter Elisa (6 april) ivm buikkrampjes, deze zijn aanzienlijk verminderd en is Elisa een tevreden baby van 8 weken oud!
Ik kan iedereen Ria aanbevelen, door veel aanvullende verzekeringen worden de behandelingen zelfs deels of geheel vergoed.

Klacht Allergie/Hooikoorts:

Hallo Ria, we hebben een afspraak opstaan, maar het gaat eigenlijk hartstikke goed met me, ik ben zelfs met de medicijnen gestopt sinds een week en wil daarom de afspraak afzeggen en met je afspreken, mocht er aanleiding toe zijn, ik weer contact met je opneem.

Klacht Stress en Paniekaanvallen:

In het begin was ik erg sceptisch ‘Hoe kan ik nou zo gemakkelijk van mijn stress en paniekaanvallen afkomen?’ Na één bezoekje merkte ik al een duidelijk verschil. Maar niet alleen ik. Mijn vriend, ouders en vriendinnen merkten al meteen dat ik veel meer rust in me had.Ik kan weer slapen, genieten van mijn weekenden en de stress op mijn werk naast me neer leggen.Ik ben Ria onwijs dankbaar en hoop dat ze hier nog lang mee kan doorgaan.

Klacht stress en emo:

Monique says: In een moeilijke periode van mijn leven, kwam ik Ria tegen. Door haar liefdevolle werk, kan ik nu weer op eigen kracht verder. Hele fijne ervaring!!

De kunst van het spiertesten: Een cursus die ik als zeer plezierig heb ervaren. In een ontspannen sfeer en een deskundige aanpak van Ria leer je je eigen lichaam beter kennen. Handig om bij stress je eigen materiaal ( je handen ) altijd bij je te hebben.Je kunt jezelf weer in balans brengen. Ook fijn om te ontdekken welke voedingsmiddelen je beter niet kunt nemen. De moeite waard.

 

 

12 Responses to Ervaringsverhalen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *