Allergie Behandelingen

(Klik op Behandelingen voor een overzicht van alle behandelingen).

Het aantal mensen met allergische reacties heeft de laatste jaren  sterk toegenomen. Allergieën kunnen op allerlei (ook niet als allergie herkende) manieren tot uiting komen, zoals:
Hooikoorts
Astma / benauwdheid
Hoofdpijn / migraine
Vermoeidheid
Eczeem
Diaree
Pijnklachten
Stemmingswisselingen
Hyperactiviteit enz.

Ik werk op verschillende manieren aan allergieën. Via NAET,  Wayne Topping, Jimmy Scott  en EFT of waar nodig een combinatie van deze.

Bij NAET wordt met behulp van spiertesten nagegaan welke stoffen energie kosten; een allergische reactie veroorzaken. Tijdens de allergiebehandeling wordt de reactie van het lichaam op het allergeen in feite opnieuw gestart. Dit gebeurt door het masseren van acupressuurpunten op de rug, die in relatie staan tot allergische reacties. De meridianen die hier lopen, staan in verbinding met alle organen, meridianen, zenuwbanen en de hersenen.

Tijdens de behandeling is de cliënt in contact met het allergeen. De aanwezigheid van deze stof of dit voedingsmiddel leidde tot het stagneren van de energiestroom door de meridianen. Dit uitte zich in een allergische reactie. Door het masseren krijgt de energiestroom een nieuwe impuls. Op deze manier worden lichaam en geest ‘gereset’ met betrekking tot het allergeen. Het gevolg is dat weer normaal gereageerd kan worden op de stof en dat de allergische reactie niet meer optreedt.

Na de behandeling geldt een vermijdingsdieet voor de behandelde stof van minimaal 25 uur. Dit betekent dat de stof gedurende minimaal 25 uur niet gegeten, gedronken of aangeraakt mag worden.

De allergiebehandeling wordt afgesloten met een korte acupressuur behandeling. Hierbij worden acupressuurpunten gestimuleerd om het lichaam te ondersteunen bij het loslaten van de blokkades met betrekking tot de allergie. Ter ondersteuning van de behandeling kunt u deze punten zelf thuis herhalen.  NAET Therapie kan veilig toegepast worden bij kinderen, ouderen en zwangeren (bij zwangerschap wordt de behandeling aangepast).

Mijn behandelingen via de methode van Wayne Topping zijn vooral gericht op aanvullen van de juiste vitamines en reguleren van de negatieve emoties die verband houden  met de allergie.

De methode van Jimmy Scott wordt bij mijn behandelingen vaak aanvullend als thuisbehandeling gebruikt om het proces te versnellen.  Simpel en snel zelf toe te passen (1-2 keer daags hooguit 5 minuten).

Kijk ook bij de Ervaringsverhalen

Reacties zijn gesloten.